Kanske cyklar du långa sträckor, har sämre aptit eller bara svårt att fylla magen med den energi som behövs. Då kan det vara bra med energi som är lättare att ta upp och som inte ger samma mättnad.

För att gå upp i muskelmassa krävs att du när du tränar ligger på ett kaloriöverskott. Det är bra om energiöverskottet inte består av allt för mycket fett, sikta därför på mer kolhydrater och protein när du äter mer än du gör av med. En liten paradox är dock att protein ökar förbränningen en del så om du känner att viktökningen stannat av kan det vara smart att öka på fettintaget och minska proteinerna lite. Fett ihop med snabba kolhydrater kan minska hjärnans förmåga till kaloribalans och leda till att vi vill ha mer mat trots att vi redan ätit tillräckligt med kalorier.

Eftersom vissa personer känner att de har svårt att gå upp i vikt kan gainer vara ett bra alternativ till att slippa äta hela tiden. Om du känner att det är svårt att få i sig ordentligt med mat så innehåller gainern mycket lättdrucken energi i pulverform. En måltidsersättning helt enkelt. En gainer innehåller sällan något fett, utan består främst av snabba kolhydrater och fullvärdigt protein, men ibland också vitaminer och mineraler. Detta behövs för att bygga upp kroppen efter ett träningspass.

Efter träning är alltså bästa tiden att ta en gainer. Och särskilt viktigt blir det om du inte hinner äta så mycket på kvällen efter träningen. Förläggs träningen sent är det ofta svårt att få i sig den mängd mat som behövs, vilket gör gainern till en räddare i nöden. En gainer behöver naturligvis inte bestå av pulver utan du kan blanda en egen gainier med banan, mjölk och kanske lite nötter till. Problemet blir dock att det är lätt att man får i sig mycket fett, vilket många som kör till exempel Leangains vill undvika efter träningen. Vill man hålla nere fetthalten är rena kolhydrater och proteiner från en gainer att föredra.

Den produkten jag rekommenderar heter ProShape All-in-1 och kommer från PM-Inernational. Den ger en långsam mättnad och smakar klockrent! Kontakta mig för mer info. Du har 20% rabatt när du beställer genom mig.

Källa: www.gainer.se