Hälsotips

Hälsotips och generella råd kring kost, näring och fysisk aktivitet.


Tre kosttips för att gå ner i vikt utan ansträngning


Här kommer tre tips för dig som vill minska i vikt utan att anstränga dig allt för mycket. Förhoppningsvis kan det inspirera dig att göra justeringar i det dagliga livet för att lättare nå just dina viktmål, vare sig det är att gå ner i vikt eller bara hålla koll på vikten där du är just nu.


Läs mer


Nio vanliga kostmyter


Det finns många kostmyter och påståenden som cirkulerar runt på nätet. Här har jag samlat några av de vanligaste som idag är motbevisade.


Läs mer


Näring och tillskott som hjälper


Här tar jag upp dagens näringssituation i vår kost, samt vad som sker i kroppen vid brist på näring och hur du snabbt kan förbättra din hälsa med rätt näring.


Läs mer


Hur blir man av med envist fett?


Här tar jag upp ett problem som jag tror vi är många som eventuellt kan ha råkat ut för. Det svåra i att bli av med det sista ”envisa fettet”


Läs mer (under uppbyggnad)

Mindre träning bättre för överviktiga?


I en dansk studie i Scandinavian Journal of Public Health visar man att mer träning inte behöver betyda bättre resultat för överviktiga.


Läs mer (under uppbyggnad)

Är en kalori en kalori?


Är det viktigaste att röra på sig mer och äta mindre? I en studie från 2012 fick 21 testpersoner fick äta tre olika dieter i fyra veckor per diet under 12 veckors tid, samtidigt som kaloriförbrukningen jämfördes.


Läs mer (under uppbyggnad)

Boka en kostnadsfri konsultation

 
 
 
 
 
unsplash