Generellt brukar det vara protein man inte får i sig tillräckligt av när man äter sämre mat. Detta leder också ofta till näringsbrist. Kan du inte få i dig tillräckligt med protein i kosten kan proteinpulver vara ett bra val, antingen som komplement till en proteinfattig kost eller som ersättning för ett sämre mellanmål. Protein höjer kroppens termogenes vilket ger en högre fettförbränning. Läs mer om protein här.

Kasein är precis som vassle ett protein, men det tas upp långsammare och ger inte samma höga insulinsvar. På grund av sin struktur kan kasein med sin långsamma nedbrytning förse musklerna med aminosyror under hela natten. På natten reparerar och bygger kroppen muskler efter den föregående dagens träningspass. Med kasein håller man sig mätt längre och det kan med fördel användas som mellanmål eller som ett mindre kvälsmål.
Jag använder inte rent protein utan äter det ihop med kolhydrater antingen efter träning eller som mellanmål. Den produkten jag rekommenderar heter ProShape All-in-1 och kommer från PM-Inernational. Den ger en långsam mättnad och smakar klockrent! Kontakta mig för mer info. Du har 20% rabatt när du beställer genom mig.