I en ny undersökning av Nurofen Express Heat Patches där 2000 män och kvinnor tillfrågades, såg man att 4 av 10 fitnessentusiaster tränar för att se bra ut, snarare än för att vara hälsosamma.

För de tillfrågade männen i den brittiska undersökningen så var det viktigast med snygga biceps, bröst- och magmuskler medan kvinnorna var mer engagerade i sina ben, sin rumpa och sin midja. Undersökningen visade att 44% tränar regelbundet för att hindra dem att se överviktiga ut, medan 28% trodde att träningen kan kan hjälpa dem att stoppa ålderstecken. Två tredjedelar av de tillfrågade sa att de tyckte att de såg tonade ut efter ett träningspass, medan 57% alltid känner sig smalare efteråt.

Vilken kändis vill du se ut som?

Av de kändisar killarna helst vill efterlikna så är Hugh Jackman nummer ett och Brad Pitt nummer två. Tjejerna ville helst se ut som Kelly Brook och Holly Willoughby.

Är detta förvånande?

Nej, egentligen inte. Av träning kan man få en riktigt snygg kropp och vem vill inte ha det? Däremot är förmodligen hälsan mer intressant ju äldre man blir. Träning kan också göra mer för hälsan när man är äldre än när man är yngre. Läs mer här. Många tränar för att de “vill hålla sig i form”. Detta kan tolkas som att de vill inte bli ohälsosamma eller som att de inte vill bli tjockare och därmed ohälsosammare. Det kan som ett tredje alternativ också tolkas som att “formen” är en viktig del av ett snyggt yttre. Så varför tränar du egentligen? Du som vill “hålla dig i form”? 😉